Drogie i Drodzy,

Uniwersyteckie Centrum Wolontariatu wraz ze społecznością studencką UW przygotowało nie lada gratkę nie tylko dla miłośników gotowania, ale również dla tych, którzy w kuchni chcą spędzić jak najmniej czasu.

ℹ Polsko-angielska publikacja kulinarna “Przepiśnik studencki”, to zbiór kilkudziesięciu ulubionych przepisów
studentek i studentów Uniwersytetu Warszawskiego.

🍓 🌽🥕 Można w niej znaleźć pomysły na przekąskę, na coś słodkiego, na dania naprawdę na szybko i na wiele innych potraw: wegańskich, wegetariańskich czy mięsnych.

👉 Link do bezpłatnej publikacji: https://wolontariat.uw.edu.pl/wp-content/uploads/2021/05/COOKBOOK.pdf

UCW zachęca do udostępniania publikacji, testowania przepisów oraz dzielenia się zdjęciami przygotowanych dań w mediach społecznościowych z wykorzystaniem oznaczeń i hashtagów:
● Instagram: @ucw_uw
● Facebook: @UCWUW
● #przepisnikstudenckiuw #studentcookbookuw #uniwersyteckiecentrumwolontariatu
#vcuw

🌿 Udostępnienie publikacji to nie koniec projektu. Już niebawem spotkania kulinarne prowadzone przez współautorki „Przepiśnika studenckiego”:
1) Gryczanka bez tajemnic – wtorek, 25 maja godz. 17:00
Ważne: potrzebny będzie blender ręczny lub kielichowy.
2) Przygotowujemy afrykańskie pankejki baghrir – czwartek, 27 maja godz. 17:00.
Przyda się blender lub mikser.

ℹ Spotkania potrwają ok. 1 godz. i odbędą się na platformie Google Meet.
✍️ Zapisy trwają do 23 maja. Wystarczy wysłać maila na adres wolontariat[at]uw.edu.pl.
Liczba miejsc ograniczona.

P.S. Na końcu publikacji czeka bonus. Sprawdźcie koniecznie!